Hva med en padletur langs bredden av Flakksvann? Her kan dere se rester av de gamle bomfestene fra tømmerfløtingen, og naturen kommer tett innpå.

Line.png

Aktiviteter og opplevelser

Ut på tur!

Området rundt Camp Flakksvann byr på utallige muligheter for aktiviteter og utflukter, flere enn vi har mulighet til å nevne! Her kan du padle, bade, fiske, gå turer i nærområdet eller besøke lokale matprodusenter. Kystbyene Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal ligger som perler på en snor, alle innenfor en kjøreavstand på 40 minutter. Dyreparken ligger en halvtimes kjøretur unna.

Brekkekjearhaven kulturkafe
Line.png

Bading

Det er deilig å bade i ferskvann!

Har du kjent hvor deilig det er å bade i ferskvann? Vi synes det er en helt spesiell følelse, og når vi slipper å tenke på å passe oss for brennmaneter, er det topp! Vi har også erfart at det ofte er varmere å bade her oppe i Flakksvann enn ute ved kysten.

En liten rusletur ned til vannet, så er du ved badeplassen. Der er det en stor og dyp badekulp, og svaberg der dere kan nyte solen etter badet. Dette var faktisk vaskeplassen der kvinnene i området kom for å vaske familiens klær i gamle dager….

Line.png

Kanopadling

Padle kort eller langt

Vi har kanoer og padlevester til utlån, inkludert i leien. Hva med en padletur langs bredden av Flakksvann? Her kan dere se rester av de gamle bomfestene fra tømmerfløtingen, og naturen kommer tett innpå. Hvis dere vil ha litt større utfordringer, kan dere padle videre nedover Tovdalselva fra Flakksvann til Drangsholt. Der er det vakker, variert natur, små stryk og strender der dere kan gå i land og nyte medbrakt niste.

Dersom dere vil padle nedover elva, henter vi dere med bil og henger etter nærmere avtale.

Line.png

Vedfyrt badestamp

Kveldskos ved elvebredden

Når kvelden kommer, er det deilig å sette seg i badestampen og nyte utsikten over Flakksvann! Stampen er vedfyrt, så det tar noen timer å varme den opp. Det gjør vi for dere i løpet av ettermiddagen, mens dere kan gjøre noe annet.

Fiskeutstyr
Line.png

Fisking

Ta med fiskestanga!

I perioden 01.06.-31.08. er det mulig å fiske laks og sjøørret i Tovdalselva. Fiskelykken er avhengig av vannstanden i elva, og her ved Camp Flakksvann i sone 4 er det august som er den sikreste tiden for å få fisk. Vi har en fiskerett som hører til småbruket, men det må betales fiskeravgift til staten. Se mer om fiske i Tovdalselva her.

Line.png

Turer i nærområdet

Trollet i fossen, kunst i trærne og beveren i dammen

Det er flotte turmuligheter i nærområdet, med gode og merkede stier. Stiene har ulik vanskelighetsgrad; noen oppe i heiene og noen langs Tovdalselva. Det er gapahuker med mulighet til å tenne bål flere steder langs løypene, og ved flere av disse er det lagt opp til aktiviteter for barn. I noen av løypene finner dere også uventede figurer, som er laget av en lokal kunstner!

Birkenes kommune har laget gode kart over de ulike turområdene, og vi har lastet ned og laminert disse, slik at de kan tas med på turen.

Noen få minutters rolig gange oppover bakken fra Camp Flakksvann bringer dere opp til Flakkefossen, som er spektakulær til alle årstider. Kanskje dere får øye på det lille trollet ute i fossen? -Rett ovenfor fossen ligger Flakke loner som en nydelig kontrast til den brusende fossen. Her er det stille, stille vann, og er dere veldig heldige, kan dere se bever.

Barnebok gapahuk

På Flakk kan dere velge et aktivt opphold eller å ta livet helt med ro og bare nyte naturen og hverandre.

Vi har også en liten pram liggende på vannet. Den er en kopi av de såkalte «flatbånningene», som ble brukt i forbindelse med tømmerfløtingen. Flatbånningen er til deres disposisjon dersom dere ønsker en stille rotur på Flakksvann.

Line.png

Lokal kulturhistorie

Følg tømmerets vei

Det aller første industrisamfunnet i Birkenes var faktisk her på Flakk. Her var det rik tilgang på tømmer i Flakkeheia, og det ble etablert flere sagbruk ved begge de to elvene som møtes i Flakksvann. Ved å gå langs Digeelva nedover fra Flakke loner, via Flakkefossen og restene etter Flakk sag, kan dere følge tømmerets vei nesten ned til Flakksvann. Tilbake på Camp Flakksvann finner dere mer informasjon om tømmerfløtingen i Flåderhytta. Vi følger dere gjerne på turen og forteller, eller tar en liten omvisning i Flåderhytta dersom dere ønsker det!

Mot Flakksvann
Line.png

Utflukter

En svipptur unna

Hva med en utflukt til en av kystbyene eller til Dyreparken? Vi slår et ekstra slag for den idylliske uthavnen Brekkestø på Justøya ved Lillesand, med Norges største kuleis i kiosken, Bryggerhuset med salg av lokale håndverksprodukter, koselige Brekkekjærhaven Kulturkafe, herlige Brekkestø Hage som produserer og selger økologiske grønnsaker, Veslekollen lavendel som produserer blomster og holder kurs i binding av kranser, og Othilies keramikk som har utsalg og holder keramikk-kurs i låven.

Gatebilde Lillesand
Uthavnen Brekkestø og koselige gater i Lillesand. 
Othilies keramikk
Gårdsbutikk Slettene Hage


Vi arbeider med å få til et samarbeid med de lokale matprodusentene. Kanskje blir det matkurs med utgangspunkt i lokale matprodukter på Camp Flakksvann etter hvert?

Line.png

Kortreist mat

Prisvinnende oster, eplemost og syltetøy i gårdsbutikkene

I Birkenes er vi så heldige at vi har flere produsenter av lokalmat. Her er det produksjon av syltetøy, eplemost, egg, ost som har vunnet gullmedalje i Norgesmesterskapet – senest i 2021 – og kjøtt fra høylandsfe. Vi ønsker å selge en del av de lokale produktene på Camp Flakksvann slik at de er lett tilgjengelige for dere, men det er også mulig å besøke noen av produsentene. Både Slettene Hage, Tjamsland Ysteri og Røyland gård har kafe og gårdsbutikk, der en kan få tak i et bredt utvalg av bedriftenes produkter.

Matfjøl